רמת טסטסטרון - סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/07/2019 | 13:28 | מאת: דאג

שלום, אני צעיר בן 30, לפני כשנה חשתי עייפות מתמשכת, ירידה במצב רוח ובביטחון העצמי, כחלק מהבירור בבדיקות הדם ביקשתי מרופא המשפחה בדיקת טסטסטרון והתוצאות היו בנורמה, אך בטווח הנמוך (הרופא אמר שזה בסדר ואין מה לדאוג). בחודש חודשיים האחרונים אין לי זקפת בוקר והזקפה ביחסי מין מאד חלשה. האם לבקש מהרופא המשפחה הפניה לאנדו/ מרשם לטיפול בטסטסטרון? תודה. מצרף את תוצאות הבדיקה.

שלום מה התוצאות? הקובץ לא נפתח

19/07/2019 | 14:52 | מאת: דאג

התמונה של הבדיקות לא עלתה. להלן התוצאות: Test' total הטווח הוא בין 2.45 ל-12 ng/ml, התוצאה שלי יצאה 3.87 ng/ml. Test' free הטווח הוא בין 1.20 ל-4.30 ng/ml, התוצאה שלי הינה 1.47 ng/ml. TSH הטווח הוא בין 0.39 ל-4 ulu/ml, התוצאה שלי הינה 2.79.

לכאורה הטסטוסטרון החופשי תקין ולכן אין צורך בטיפול

21/07/2019 | 06:04 | מאת: דאג

העניין הוא שאני סובל מסיפטומים שנובעים ממחסור בטסט' כנראה, לפי בדיקה הטסט' שלי נמצא ברף התחתון מבחינת גיל. ואני סובל עייפות, מצב רוח, זיקפת בוקר לא קיימת והזיקפה ביחסי מין מאד חלשה. אני רק בן שלושים, מה הם אפיקי הפעולה האפשריים? תודה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת