תת ויתר פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/06/2019 | 23:43 | מאת: איפי

שלום, בת 25, בגיל 21 אובחנה אצלי תת פעילות בלוטת התריס אך רופאת המשפחה המליצה לחכות חודשיים ולבדוק מחדש, לאחר חודשיים המצב היה נראה תקין. כשנה לאחר מכן שוב היה חשש לתת פעילות, אך נמוכה (איני יודעת מה זה אומר, בכנות). לפני 8 חודשים בצעתי בדיקת דם והגעתי לתת פעילות שדורשת טיפול, לאחר חודשיים שוב בדיקת דם, אבל תקינה. הרופאה לא נתנה לי מענה. לפני שבועיים בצעתי בדיקת דם לבלוטת התריס, הגעתי אל הרופאה ולמרבה הפלא יש לי יתר פעילות של בלוטת התריס. ביום חמישי בצעתי בדיקה נוספת, בה עדיין מסומן לי יתר פעילות. טרם השגתי את הרופאה שלי בנוגע לכך. שאלתי היא כזו, האם יש דבר כזה מעבר מתת פעילות ליתר פעילות? אולי מדובר בטעות בבדיקות? לבנות משפחתי יש תת פעילות והן לוקחות כדורים בכל יום. מהניסיון שלהן הבנתי שיכול להיות בגילאי 20 המוקדמות מצב שבו נראה שיש תת פעילות ואז זה מתאזן ולאחר מכן חוזר חלילה עד שלבסוף מאובנת תת פעילות. יתר הפעילות תפסה אותי בבלבול ופחד מהתפתחות אוטואימיונית וכדו'. אשמח לדעת האם יש סיכוי שמדובר בטעות, או לאיזה רופא עם איזו התמחות עליי ללכת לבדיקה מקיפה. תודה!

איפי שלום ישנם מטופלים שעוברים ממצב לתת ליתר ולהפך.במצב הזה אינו שכיח אך קיים ומכונה בשם "השיטוקסיקוזיס". לא סביר שמדובר בטעות אבל תמיד כשיש חשש כזה יש לחזור על הבדיקות.אם רופא המשפחה לא יכול לנהל את הטיפול והמעקב, אני ממליצה שתפני לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת