תחת העלאת סטרואידים - סוכר לא מאוזן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/06/2019 | 20:48 | מאת: מיכל

שלום. חולת קרוהן ודקלת פרקים שמנמנה :) עם אב ואחות חולה סכרת. עקב אשפוז לפני שבועיים והחמרה בקרוהן הועלה מינון פרדניסון מ20 מ״ג ל40 מ״ג. לאחר כשבועיים החלו להופיע סוכרים גבוהים סביב 300 וסוכר בשתן. התחילו לי אינסולין ואני פיצלתי את המנה של הפרדניסון לבוקר וצהריים (עקב עליות סוכר). השאלה שלי היא באיזה טווח עליי לשמור את ערכי הסוכר? 80-130? יש לי מד רציף שקניתי בעצמי. תודה מראש, מיכל

מיכל שלום אכן הפרדניזון מעלה סוכר. בהנחה שהטיפול במינון זה הוא זמני את לא חייבת לשאוף לערכי סוכר מאד נמוכים. ראוי להתיעץ עם הרופא המטפל כי ההנחיות הן אישיות. כ"כ פרדניזון יש לקחת אחת ליום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת