טרום סוכרת והריון בסיכון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/04/2019 | 20:40 | מאת: קרן

שלום רב, בת 41, 3 ילדים. בשני הריונות סוכרת הריון ללא רקע של סוכרת/ טרום סוכרת לפני. כיום שנתיים לאחר הלידה האחרונה עם בדיקת A1C: 5.6 ובדיקת סוכר בצום: 106. שוקלת להיכנס שוב להריון בזמן הקרוב. השאלה: האם המצב של טרום סוכרת מגביר את הסיכון לסיבוכים במהלך ההריון והלידה או שזהו פקטור שלא צריך להתייחס אליו בשיקולים האם להיכנס להריון רביעי?

קרן שלום בהחלט מעלה ובהחלט שיקול אבל הפתרון לדעתי הוא לטפל (דיאטה וטיפול תרופתי לפי הצורך) ולעקוב היטב גם לפני וגם במהלך ההריון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת