בדיקת אולטראסאונד בלוטות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/03/2019 | 20:31 | מאת: נטלי

שלום, הופנתי לאולטראסאונד צוואר לאחר חצי שנה של כאבי אוזניים (במהלכה עשיתי בדיקת mri מוח בהקשר אחר והבדיקה הייתה תקינה) ירידה במשקל (8 קג המתפרסים על חצי שנה, אני בעודף משקל אבל לא מצויה בדיאטה כרגע) והגדלה וכאבים של בלוטת לימפה מימין. להלן התוצאות: אולטראסאונד בלוטת התריס >>> פענוח רדיולוג: אונה ימנית: 48X21X13 ממ. אונה שמאלית: 38X21X14 ממ בלוטת התריס בגודל ומרקם תקינים, ללא עדות לגושים. בשקע התת לסתי הימני מודגות בלוטות לימפה מוגדלות, בעלות ארכיטקטורה שמורה, גודלן עד 21X10 ממ. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בקדמת הצוואר בלוטות הרוק התת לסתיות ו הודגמו סימטריות בגודלן- תקינות, בלוטות הפרוטיס סימטריות עם אי סדירות דיפוזית מינימלית במרקמן וכן לזיות עד 10X5 ממ בתוך הפרוטיס השמאלי, מתאימות לבלוטות לימפה. אין עדות לאבן בבלוטות הרוק, להרחבת תעלת רוק או לתהליך דלקתי חריף. כמה אני אמורה להיות מודאגת? מאוד בלחץ.

נטלי שלום בלוטת התריס תקינה בבדיקה. להמשך מעקב רופא המשפחה שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת