מתן טסטוסטרון ממקור ביולוגי צמחי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/03/2019 | 21:39 | מאת: י

שלום האם ישנו טיפול בטסטוסטרון שהוא ממקור ביולוגי מן הצמח ולא הסינטטי המקובל כיום ב3 אופנים(זריקות וג'ל)? אני סובל שנים מטסטוסטרון שהוגדר כשווה לגבר בן 80(אני רק בן 38) להבנתי הגירסה היקרה יותר מהמקור הצמחי הניתנת למריחה, לא כלולה בתופעות לוואי בעייתיות. ישנה התלבטות אם להתחיל טיפול, שכן ידועות תופעות לוואי כאלה ואחרות רציניות, עניינים לבביים וכדומה וגם אני נשוי ועוד רוצה עוד ילד או שניים. מצד שני, אני שנים סובל מעייפות, חוסר מוטיבציה, אנמיה מאוד קלה וטיפה אין אונות. בשנתיים האחרונות גם התחלתי לשים לב שאני מזדקן מהר יחסית, אפילו מתנמך בגובה. ככה שאולי ישנם גם צרות צרורות לחיות עם טסטוסטרון כשל בן 8תודה. דילמה, מה דעתך? תודה.

שלום רב לא מוכר לי טסטוסטרון צמחי. אם אתה מעוניין בהריון, אתה לא יכול לקבל טיפול בטסטוסטרון שמדכא את ייצור הזרע.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת