תוצאות Antinucler Ab

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/02/2019 | 21:29 | מאת: גלית

שלום, (השאלה הופנתה מפורום אחר שהפנה אותי לכאן). לפני 10 שנים ביצעתי בדיקת דם בשל תסמינים שהופיעו ובניסיון לברר מה גורם להם. ביצעתי בדיקות כלליות ובדיקות נוספות למס' מחלות. כאשר בדקתי אז עם המרפאה, נאמר לי כי התוצאות תקינות (שאלתי אותם טלפונית). במקרה עכשיו חזרתי אחורה לבדוק את הבדיקות שעשיתי אז, וגיליתי כעת כי כל הבדיקות לברור המחלות יצאו שלילי, מלבד בדיקת Antinucler Ab, שם כתוב - Positive. (כמו כן ראיתי כי באותה הבדיקה יש גם חריגה ב- THYROGLOBULIN Ab של ערכים גבוהים מהנורמה). אשמח לדעת האם יש לזה משמעות? (עברו שנים מאז), מה זה אומר והאם כדאי לבצע בדיקה חוזרת? תודה

גלית שלום מדובר בבדיקה ראומטולוגית. לגבי הבדיקה השניה אין לה משמעות אם TSH תקין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת