בדיקה US צוואר לחולה ב NF1

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/02/2019 | 20:34 | מאת: שמואל כהן

שלןם דר גיל 53 חולה בNF1 בצתי בדיקה אסUSבלוטות מגן צוואר וזה הפינוח איסטמוס מעובה בקו האמצע .0.6 סמ אונה ימנית מקרם לא אחיד עכב אזורים היפואקוגנים קטנים מטושטשים מפוזרים בכול אונה קיימת זרימת דם מוגברת בכול האונה אודגם קשריות ואקוגניות שונים בגדולה בחלק תחתון של האונה נגדרת היטב עם מקרם לא אחיד בגדול 1.4 סמ בעונה שמאלית עקב אזרורים היפואקוגנים קטנים נפוזרים קיימת זרימה דם מעט מוגברת בכול האונה ברקמות רכות הודגם בלוטת לימפה עם סינוס שומנח באזור תת לסתי דן צדדי הגדולה מימין 1.50 סמ הגדולה משמאל 1.65 סמ וכן בלוטות לימפה קטנות עם שומני לאורך וריד גוגולרי דו צדדי בסיכום קשרית דומנניטית מימין גדלה דר אפשר אסבר בבקרשה בקרשרלבדיקה ומה הים בלוטת לימפה תודה דר

שמואל שלום התשובה מאד לא קריאה, על פניו לא זיהיתי ממצא מדאיג אך יש לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת