c peptide מה המשמעות של התוצאה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/02/2019 | 15:25 | מאת: הילי

היי אודה להתייחסותך לשאלתי. הובחנתי בסכרת לאחרונה ( אחרי הריון שגם בו התגלתה סוכרת הריון) ערך בצום של 250 והתחלתי לקבל טיפול בגלוקומין ואינסולין- במשך חודש אני מאוזנת בצום תוצאות סביב 100- 110. הרופאה נתנה לי לעשות בדיקת C peptide שהבנתי שבוחנת האם זה סכרת 1 או 2 וכו. השאלה שלי התשובה יצאה 497 ועל פניו זה נראה תקין, מה זה אומר לגביי? מה הכוונה של התוצאה הזאת? הצלחתי להבין שתוצאה אפסית זה סוכרת1 אבל האם תוצאה תקינה היא סכרת 2? האם תוצאה תקינה בסוג זה אמור להעיד על משהו? לעודד? אני סובלת מעודף משקל והסכרת התגלתה לי ישר אחרי ההריון ( שגם בו הזרקתי אינסולין והייתי מאוזנת) התוצאה שהתקבלה היא 497 מה המשמעות של זה?

הילי שלום על פניו נשמע שמדובר בסוכרת טייפ 2 אך יש להשלים בדיקות וכמובן שאיני כיולה לדעת רק מהמספרים, יש נתונים רבים נוספים שקובעים. ממליהצ להגיע לרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת