הפסקה זמנית של הזרקת Forteo

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/01/2019 | 16:22 | מאת: טלי

שלום אימי החלה בהזרקות של Forteo. בתשובה לשאלתה: האם ניתן להפסיק את הטיפול בעת טיול, נענתה שזה לא רצוי ומוגבל למספר ימים בלבד. הייתי רוצה לדעת האם זה כך כי: 1 השפעת הטיפול נעצרת בזמן ההפסקה, ואז חוזרת, או 2 השפעת הטיפול נסוגה בזמן ההפסקה, אך חוזרת, או 3 נגרם נזק המונע את השנות השפעתה המיוחלת של התרופה בהמשך קבלתה. מאד אודה על תשובה. טלי

טלי שלום נכון מאד. התרופה מוזרקת כל יום ומשך השפעתה כיממה ולכן אי נטילת הטיפול מעבר למספר ימים עלול לגרום אפילו לשבר במקרים מסויימים וחשוב שהטיפול היהי כמה שיותר רצוף

01/02/2019 | 10:32 | מאת: טלי

שלום ד"ר נירית אבירן תודה רבה על התשובה. הייתי רוצה להבין טוב יותר: האם הסכנה לשבר מאי הזרקה למספר ימים, הנה כזו שבאי הזרקה כלל, או שמה הפסקת הטיפול בשלב מוקדם מעלה את הסיכון, או שדווקא החזרה להזרקה לאחר מספר ימי הפסקה היא זאת שמעלה את הסיכון? תודה רבה. טלי

כפי שכתבתי, התרופה פועלת כיממה ולכן כשאין תרופה אין הגנה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת