היפר בבלוטת התריס - מינון מרקפטיזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/11/2018 | 13:05 | מאת: מיכל

שלום, לפני עשר שנים היה לי היפר בבלוטת התריס. טופלתי במרקפטיזול תוך הורדה של המינון ואחרי שנה וחצי הפסקתי לקחת את התרופה והבדיקות כל השנים היו תקינות. ההיפר חזר - בדיקת דם T3 15.7 T4 36 TSH<0.008 רופא המשפחה נתן לי מרשם למרקפטיזול אבל לא היה בטוח באיזה מינון להתחיל. לא הצלחנו למצוא תיעוד באיזה מינון התחלתי בעבר. כן מצאתי תיעוד ללקיחת 20 מג ביום ןאחרי כמה זמן הורדה ל- 10 מג ביום. אבל יכול להיות שהתחלתי עם מינון יותר גבוה. תור לאנדוקרינולוג יש רק בעוד חודשיים ובנתיים אני ממש מרגישה רע. אודה על מידע באיזה מינון לרוב מתחילים. מוסיפה שנתנו לי גם בדיקות דם ובדיקות לתפקודי כבד לבצע כשבוע לאחר תחילת לקיחת התרופה, ואני יודעת שיש להמשיך ולעקוב ולהוריד מינון בהתאם.

מיכל שלום אני לא יכולה להמליץ פה על מינונים ואין לי את כל המידע לפניי. תתחילי מהמ שהרופא נתן לך ותבקשי שהוא יתיעץ עם אנדו

13/11/2018 | 19:35 | מאת: מיכל

תודה! אם אני רק יכול לשאול - קיבלתי 20 מג ליום, ולא קיבלתי הוראות לגבי לקיחה - האם לוקחים את הכדור פעם ביום או מחלקים לפעמיים (ראיתי בהוראות התרופה שלפעמים מחלקים לכמה פעמים ביום).

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת