עזרה בנושא בדיקות נוגדנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/10/2018 | 16:35 | מאת: רן

שלום רב. עקב תוצאות חריגות של סוכר בצום (125), ובהעמסת סוכר (219 אחרי שעתיים) נשלחתי לבצע בדיקות נוספות. a1c יצא תקין (5.1) וגם סי-פפטיד תקין (נורמה 298-2350 - יצא 450). נשלחתי ע"י אנדוקרינולוגית פרטית (כיוון שאין תורים במכבי) לבקש הפניה לבדיקות נוגדנים anti gad, anti islet - על מנת לשלול סוג 1 ולהמשיך לבירור של סוכרת LADA או MODY. נתקלתי בבעיה, במכבי רק אנדוקרינולוג יכול לרשום הפניה ל anti gad, אולם אין תורים פנויים בחודשים הקרובים לאנדוקרינולוג במכבי. כך יצא מצב בו אני תקוע ולא יכול לדווח לרופאה שלי על מצבי, וגם לא מטופל כראוי (שכן אולי אני זקוק לאינסולין או תרופות?) כי לא השלמתי את הבדיקות שהיא דרשה שאשלים. כמובן כרגע שומר תזונה וספורט. אנא ממך, מה אני יכול לעשות על מנת לקבל הפניה לבדיקת anti gad אותה אעביר לאנדוקרינולוגית הפרטית? אני ממש בסיטואציה ללא-מוצא. תודה, רן

רן שלום ככל הידוע לי במכבי כל רופא יכול להוציא הפניה ל GAD. אם לא, יש לרופא שלך אפשרות לפנות בבקשה לאישור לבדיקה למעבדה (וירטואלית) ולקבל אישור כמעט מיידי. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת