טסטוסטרון בגבר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/08/2018 | 22:23 | מאת: אבישי

שלום אני גבר בן 49. כשנתיים שלוש יש קצת תשישות עייפות ( אמרו שאולי זה עייפות כרונית אבל כל בדיקות הדם היו תקינות ). כמו כן באחרונה פחות חשק מיני. בבדיקת טסטוסטרון לפני 3 שנים התוצאה היתה כ 12 NMOL/L ( הנורמה 9-28 ) לפני שנתיים 11.5 לפני שנה 10.4 אציין שבבדיקה נקודתית לפני 10 שניםבגיל 39 הרמות היו של 17.5 כך שניכרת ירידה. יתר הבדיקות FSH LH פרולקטין היו תקינות לפני שנה. ביצעתי השבוע בדיקת טסטוסטרון עדכנית והתוצאה היתה 18.8 NMOL/L אבקש לשאול 1. אין לי שיפור בתחושה ואפילו פחות חשק מיני באחרונה. האם הגיוני שקיים זינוק ברמות הטסטוסרון מ 11 ל כמעט 19 תוך שנה או יותר הגיוני שזה טעות מעבדה? 2. ביצעתי את בדיקת הטסטוסטרון ב 8 בבוקר. ב 2 בלילה 6 שעות לפני כן קיימתי יחסי מין כולל שפיכה. האם עובדה זאת עשויה לעלות את הטסטוסטרון בבדיקה ואולי היא הסיבה? תודה רבה

אבישי שלום אכן התוצאה האחרונה לא הגיונית ונראה שיש ירידה הדרגתית ברמת הטסטוסטרון, מה שאולי גורם גם לעייפות. מציעה לקבוע תור לאנדוקרינולוג ולחזור על הבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת