כניסה להריון a1c ערכים מומלצים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/07/2018 | 08:32 | מאת: יעל

שלום- אני בת 39. לא סוכרתית. לפני 11 חודשים ילדתי בת , מטיפולי פוריות ( הריון ראשון). בשבוע 24 גילו לי סוכרת הריון שהייתה מאוזנת באמצעות דיאטה. לפני חודש ביצעתי העמסת סוכר 75 שיצאה 89 לאחר שעתיים. סוכר בצום היה 82. המוגלובין מסוכרר יצא 5.8. אני בסהכ ביום יום כן שומרת על תזונה מאוזנת - לפעמים חורגת ( כמו בחגים וחופשה בחול שאכן היו 3 חודשים טרם הבדיקה ) מאז הלידה כמעט שלא עסקתי בפעילות גופנית. לפני 4 שנים בבדיקה אקראית של a1c הערך היה 5.9 , שירד ל- 5.4 לאחר שנכנסתי לךמשטר דיאטה וספורט. אני רוצה לחזור לטיפולים. האם לפי נתוני הסוכר נראה בעייתי ויש סיכון לעובר בגלל סוכר? מהי רמת ה a1c העליונה שניתן להיכנס להריון ולא קיים סיכון מוגבר לעובר? ההומוגלובין הרגיל שלי אגב- 11.9

יעל שלום אין ספק שאת בסיכון לסוכרת הריון ולכן חשוב להיכנס כבר עכשיו/לפני הטיפול הבא למשטר דיאטה וספורט על מנת להתחיל הריון בערכי סוכר תקינים. כ"כ חשוב לבצע העמסת סוכר מוקדמת בהריון הבא. בעקרון A1C מתחת 6 מאפשר הריון אבל שוב, מציעה כבר עכשיו להתחיל משטר שמירה שילווה אותך גם בהריון

24/07/2018 | 12:07 | מאת: יעל

האם גם לאדם בריא A1C הוא מתחת ל6 ?

24/07/2018 | 12:08 | מאת: יעל

איך אפשר להסביר את הפער בין סוכר בצום , העמסת סוגר שיצאו תקינים לבין A1C

רמת ה A1C משקפת ממוצע של רמות הסוכר במשך כל שעות היום

A1C תקין הוא עד 5.7

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת