קורטיזול- acth באשפוז יום לקורטיזול.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

03/05/2018 | 13:54 | מאת: יעל

שלום, בבדיקת קורטיזול בדם יצא לי ערכים גבוהים מהנורמה של 780. נשלחתי ל acth באשפוז יום לקורטיזול. האם עצם העובדה שהשעון הביולוגי שלי קצת הפוך ואני נרדמת כל לילה רק ב 3 או 4 לפנות בוקר מה שיותיר לי כ 3 שעות שינה או פחות עד לבדיקה, עלול להשפיע על תוצאות הבדיקה? בבדיקת הדם לקורטיזול שנעשתה יצא לי לישון רק שעתיים בלילה. והאם משאף לאסתמה סרטייד במינון 250 ליום (אסתמה קלה) אמור להשפיע על הקורטיזול? תודה מראש

יעל שלום מאחר ומדובר בהורמון דיורנלי- כלומר משתנה לפי שעות היום, שעון "הפוך" או משובש בהחלט עלול להשפיע. המשאף במינון נמוך לא אמור להשפיע.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת