אכילת פחממות והתפתחות סוכרת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/04/2018 | 21:57 | מאת: מתעניין

קראתי שאכילת מתוקים לא גורמת לסוכרת, אלא אם יש נטייה למחלה. למה הכוונה בנטייה? אם יש לי במשפחה כמה חולי סוכרת 2, שהתפתחה אחרי גיל 65-70, האם מדובר בנטייה? כרגע הסוכר בצום אצלי הוא 80-100, הA1C היה נמוך מ 5, ואין לי תסמינים כלשהם, כמו צמא או רעב. אני די רזה, מתאמן פעמיים בשבוע, ולא מאובחנות אצלי להיום מחלות כרוניות. בן 36. האם יש טעם להגביל דברים מתוקים מבחינת הסיכון בעתיד לפתח סוכרת? האם הלבלב יכול בשלב מסוים "להתעייף"? תודה.

שלום רב באופן עקרוני לא בריא לאכול הרבה מתוקים ועל פניו אתה בקבוצת סיכון עקב סיפור משפחתי אבל אתה רזה וספורטיבי שזה לטובתך. גם רמת סוכר אצל ספוטראי בגילך, מעט גבוהה מהצפוי.ולכן מציעה להימנע כמה שניתן מאכילת מתוקים

26/04/2018 | 00:24 | מאת: מתעניין

תודה על התשובה, אי אפשר לקרא לי ספורטאי, לצערי, כי מדובר בפעמיים בשבוע של אימוני כח 60 - 90 דקות. ברמה חובבנית. בכל אופן, מהי רמת הסוכר בצום שכן היית מצפה לראות אצל אחד שכן עוסק בספורט חובבני? (האמת, שב 10 שנים אחרונות רק פעם אחת היה לי 95 ו 100, ייתכן עקב איזה זיהום ויראלי, והממוצע עומד על 80-85. )

מצויין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת