פרולקטחן גבוה בהריון (עם גידול שפיר ביותרת המוח)

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/02/2018 | 09:10 | מאת: דינה

שלום אני בהריון שבוע 14 לקח לי שנה להכנס להריון במהלך הבדיקות גילו כי הפרולקטין גבוה מאוד 6000 ביצעו MRI ראש ונמצא גידול שפיר ביותרת המוח בגודל 1 ס"מ נתנו טיפול תרופתי ברומקטין ,הפרולקטין התאזן ואז עם הזמן קיבלתי מחזור והצלחתי להכנס להריון ברוך השם והספקתי את התרופה מיד. הבעיה שאני עכשיו מחוייבת לעקוב אחרי הפרולקטין והוא עלה ל 4000 שבוע 9 ועכשיו ל 7000 שבוע 14 אני מודאגת יש לי כאבי ראש חזקים לפעמים אבל אין בעיות בשדי ראיה .האם זה יכול לפגוע בעובר ?אמרו לי שאין אפשרות לתת טיפול תרופתי בהריון בכלל ושלא נדבר על MRI אז מה כן עושים ? בנתיים זה עולה ומפחדת זה יפגע בי אשמח לעזרה תודה רבה רבה

דינה שלום בעקרון לא בודקים רמות פרולקטין בהריון שכן הן גבוהות-זה הורמון ההנקה ממליהצ להתייעץ עם הרופא המטפל

07/02/2018 | 14:15 | מאת: תודה דר

בגדול אני במעקב בגלל שאובחן גידול שפיר ולא רוצים שהיו בעיות מתי המצב הוא קריטי ועלי לפנות למיון?

למה מיון? מעקב רק אחרי לידה. לגבי כאבי הראש יש לפנות לרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת