הקשר בין תת תפקוד של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/01/2018 | 12:15 | מאת: נמרוד

שלום דוקטור, תודה על תשובתך. האם יש קשר בין תת פעילות בלוטת התריס מסוימת ונודולים, לבין ירידה בהורמון טסטוסטרון. ציינת שניתן לדעת מה מקור הבעיה לגבי טסטוסטרון.ההיפופיזה יכולה להיות המקור לשתי הבעיות? יוטירוקס 50מג ביום יכול לפגוע בהיפופיזה וביצור טסטוסטרון? או שני" בגיל המעבר" של גברים 53 ! תודה רבה.

ייתכן שילוב של תת תריסיות ממקור היפופיזה וחסר טסטוסטרון-מאד נדיר. יוטירוקס לא פוגע בייצור טסטוסטרון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת