חשד לאדנומה של הפראתירואיד לעצתך אודה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/12/2017 | 19:05 | מאת: יפה

סיבת הבדיקה: חשד לאדנומה של הפראתירואיד. ממצאים: המתאפיין בפינוי חומר מעט MIBI- מתחת לקוטב התחתון של האונה הימנית של התירואיד הודגם ריכוז של ה איטי יותר משאר האזורים ויכול להתאים לאדנומה של הפראתירואיד. ללא הזרקת חומר ניגוד) קיים רושם לאזור היפודנסי בקוטר כ 0.8- ס"מ המשכי לקוטב ) CT- באזור התואם על פי ה התחתון של האונה הימנית של התריס. הודגמה בלוטת התריס בגודל רגיל עם קליטת חומר מעט בלתי הומוגנית. TC-99M במיפוי תירואיד עם .MIBI- לא הדגם ממצא פתולוגי באותו האזור, בו הודגם ריכוז מוגבר של ה ללא הזרקת חומר ניגוד) הודגמו: ) CT- על פי ה 1. נגע היפודנסי בקוטר עד כ 0.8- ס"מ באונה הימנית של בלוטת התריס. 2. קשריות לימפה זעירות פראטרכיאליות מימין, ללא קליטת יתר. 3. תהליך היפרדנסי במח באזור הטמפורלי משמאל עם קליטה קלושה - ככל הנראה מנינגיומה מסוידת. 4. ממצאים ריאתיים: RML- הודגמו קשריות ריאתיות בשתי הריאות והבולטות מהן בקוטר עד כ 1.6- ס"מ פראמדיאסטינלי ב קשרית נוספת בקוטר עד כ 0.7- ס"מ עם הצללה אטלקטטית .LUL 2-119 ) ובקוטר עד כ 1.8- ס"מ ) וקשרית זעירה על הסדק הבינאונתי בריאה משמאל. RLL - דיסטלית אליה הודגמה ב ללא עדות לתפליט פלאורלי . הצללות בלתי ספציפיות באספקטים הדפנדנטיים של הריאות .

יפה שלום אכן חשד לאדנומה. מה השאלה? מדוע בוצע? לגבי ממצאים ראתיים יש לפנות לרופא ריאות

22/12/2017 | 21:40 | מאת: יפה

הסיבה שעשיתי היא שהיה לי סידן גבוה 14 שהתגלה בבדיקה שגרתית כיום לוקחת כדורי מימפרה 30 מג פעמיים ביום - הסידן כרגע 11 השאלה אם צריך התערבות רפואית - כמובן רק ייעוץ לא מחייב

למה מימפרה ולא ניתוח?

23/12/2017 | 11:34 | מאת: יפה

הבנתי שלפי גודל האדנומה בינתיים לא צריך ניתוח השבוע אני עושה ניקור של הגוש בבלוטת התריס

אין לי מושג. מציעה לברר עם הרופא המטפל

24/12/2017 | 09:48 | מאת: יפה

תודה רבה , רק עוד שאלה, האם יש תופעות לוואי בשימוש במימפרה לאורך זמן , האם עדיף ניתוח (עם כל הסכנות)

לכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי

25/04/2018 | 19:03 | מאת: יפה

את צודקת , רק הסרה של האדנומה פתרה את הבעיה, תודה, יפה

נותחת?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת