מיקרואלבומין ו-a1c גבוהים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/11/2017 | 13:31 | מאת: ערן נחמן

לאמי יצא בתוצאות בבדיקות דם שעשתה לפני כמה ימים גלוקוז 191, המוגלבין a1c - 8.7 , מיקרואלבומין 240. אמי כבר לוקחת שנים לוסרטה פלוס בבוקר ולוסרטה רגיל בערב לשמירה על הכליות. מטופלת באינסולין טוגי'או ,כדורים פעמיים ביום גלוקומין ,ופעמיים ביום גלוקורייט וזריקה פעם בשבוע בשם טרוליסיטי 0.75 מ"ג. האם יש טיפול תרופתי להוריד את המיקרואלבומין? האם יש קשר בין רמת סוכר גבוה (חוסר איזון מבחינת הסוכרת ) לחלבון גבוה בשתן? וכן האם יש תרופה להורדת הסוכר או שינוי תרופתי (בגדר המלצה כמובן) שכדאי לעשות? תודה אשמח לתשובה בהקדם.

ערן שלום אמך מקבלת לוסרטן לשמירה על הכליות וכמובן חשוב לאזן את הסוכר על מנת לשפר את מצב הכליות.מציעה שתגיעו לרופא סוכרת ובינתים תבדקו עם הרופא המטפל אם ניתןלהעלות מינון טרוליסיטי ו/או אינסולין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת