us תירואיד ומפוי פארתירואיד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/11/2017 | 21:20 | מאת: אילנה

אני במעקב אצל רופאה אנדוקרינולוגיה מזה מספר שנים בעקבות אוטסאופניה שהתגלתה במיפוי עצם. לאחרונה בדיקת הPTH היתה בערך של 53 ונשלחתי לבדיקת אולטרסאונד ולמפוי לשלול אנדנומה. בבדיקת הUS נמצא ממצא בקוטר 1.1 ס"מ צמוד לאספקט האחורי של האונה הימנית קרוב לודאי שייך ל- RT PARATHYROID GLAND. בדיקת מיפוי פארתירואיד לשמחתי יצאה תקינה אין עדות לאדנומה של בלוטת הפאראתירואיד.לדעת הרופאה צריך להמשיך מעקב. לשאלתי איך זה שהאולטרסאונד הראה ממצא ואילו בבדיקת המפוי לא היתה עדות לאדנומה קבלתי תשובה מוזרה בגלל זה אנחנו ממציאים בדיקות חדשות, זו היתה תשובתה. על כן החלטתי לבצע שוב בדיקת US במכון אחר והבדיקה יצאה תקינה לא הודגמה בלוטת פאראתירואיד מוגדלת. יחד עם זאת בדיקת דם נוספת שנערכה לי ה- PTH אמנם ירד ל46.80 אבל זה עדיין מעל הנורמה.הCALCIUM SERUM- הוא בגדר הנורמה 9.30 וגם שאר הבדיקות שנבדקו כולן תקינות בגדר הנורמה, כולל איסוף שתן שנעשה.מבקשת לברר מהי הסיבה לPTH גבוה ואילו בדיקות נוספות עלי לבצע?

אילנה שלום בלוטות הפרהתירואיד הן זעירותולכןלא תמיד רואים הגדלה אם יש. כ"כ , אם רמת הסידן תקינה, ייתכן ובאמת אין לך בעיה בפרהתירואיד. האם נבדקה רמת ויטמין D?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת