OCD

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

06/09/2011 | 18:02 | מאת: משה

הייתי רוצה לשאול מה זה OCD? אני סובל כבר הרבה שנים ממחשובת כפייתות שאני לא מצליח להשתחרר מהם האם אני גם סובל מ-OCD? אשמח לקבל תשובה ואך ניתן לטפל בזה?

OCD - הפרעה טורדנית-כפייתית נמנית עם הפרעות חרדה. הסובלים ממנה עסוקים במחשבות טורדניות (אובססיות). 70% סובלים גם מקומפולסיות שהן התנהגויות חוזרות על עצמן (פעולות כפייתיות) בניסיון להרגיע את המחשבה הטורדנית. פעולות אופייניות הן ספירה, ניקוי וסידור החוזרים על עצמם זמן ממושך. אנשים שיש להם רק אובססיות (ללא טקסים מלווים) בד"כ מגיבים פחות טוב לטיפולים בכלל. על מנת לאבחן אם מדובר ב OCD, יש לפנות לפסיכיאטר. לגבי דרכי הטיפול - ניתן לטפל בהפרעה זו בעזרת טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שמאד יעיל להפרעה כזו. ניתן לקרוא עוד על הנושא כאן - http://www.neuroclinic.co.il/OCD-Full.php בברכה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק