שינוי משמעותי בתפקוד

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

19/09/2011 | 23:12 | מאת: יפעת

בני בן כמעט 10, לומד בכתה ד'. עד השנה היה ילד אחראי ומסודר הן בבית והן בביה"ס. מראשית שנה זו החל להיות פחות אחראי למטלות ביה"ס, מאוד מפוזר, הוא שוכח מטלות וציוד לימודי, גם כאשר מזכירים לו. לביתי, אחותו יש בעיית קשב וריכוז והסימפטומים די דומים אך מוזר לי שעד היום הכל היה הפוך לגמרי. ידוע לי שבעיה כזו רואים אותה מגיל צעיר. פרט לזה הוא טוען שלאחרונה הוא מוסח בלימודים ממחשבות שמעסיקות אותו. מה לעשות?

שלום יפעת. אני מודה על הזדמנות להסביר את ההבדל בין "הפרעת ריכוז וקשב" ו "בעיות ריכוז וקשב". 1. הפרעת ריכוז וקשב הוא סינדרום מוגדר (עד כמה שבעיה ברפואה יכולה להיות מוגדרת). מדובר באנשים שבאופן עקרוני האונה הקדמית של המוח שלהם אינה עובדת באופן מייטיבי. ניתן לראות זאת ב QEEG, FMRI, SPECT ועוד שיטות הדמיה מוחית.השם המוקבל לבעיות אלה בלועזית הוא ADD או ADHD. 2. בעיות ריכוז וקשב יכולות להיות בשל המון סיבות. אחת הסיבות היא ADD או ADHD. אבל כאמור יש המון סיבות אחרות. למשל:אפילפסיה כזו או אחרת, הפרעות רגשיות, חרדה, הפרעות שמיעה, קוצר ראיה, ועוד ועוד מצבים. רפואה היא מקצוע מרתק אולי גם בגלל היותו כל כך מורכב. למרות מה ש"השוק" משדר שהאיבחון של הפרעת ריכוז וקשב נעשה עם תוכנת מחשב (כזו או אחרת), הרי האיבחון הנכון של הפרעת ריכוז וקשב צריך להעשות על ידי שיחה עם רופא- נוירולוג ילדים או פסיכאטר ילדים. אנא פני לרופא ממקצועות אלה. אני בטוח שרופא כזה יוכל להגדיר את הבעיה בצורה טובה ולהציע לך דרכי פעולה. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק