פחד גבהים

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

11/11/2012 | 04:56 | מאת: אביהו

ggrandשלום, במהלך טיול במדבר יהודה עם בני בן ה-16 הגענו למפל גבוה שהותקן בו סולם לנוחות הירידה. בני, שהוא בעל כושר גופני מעולה ואת כל הדרך עד למפל עשה בקלות (יומיים הליכה), נתקף חרדה עמוקה שהתבטאה ברעד, הזעה, פחד נוראי וסירוב מוחלט לרדת בסולם. בסופו של דבר, בעידוד בני משפחה נוספים, הוא ירד (למרות שהיתה אופציה לחזור) והמשיך בטיול כרגיל. יש לי שתי שאלות: 1. האם הלחץ החברתי מסביב אינו "טיפול" מסוכן למצב כזה שבו אם היה נופל היה נחבל קשות אם לא מעבר לכך, 2. כיצד ניתן לטפל בכך בצורה נכונה. יצויין כי עוד מילדות יש לבני פחד גבהים. תודה מראש, אביהו

אביהו בתשובה לשאלותיך : 1. ככלל יש להעדיף ולהסתפק ב"עידוד" על פני "לחץ". הבעיה לרוב היא הפרשנות וזיהוי ההבדל שבין השניים. 2. ניתן לטפל בבעיה של בינך בעזרת טיפול פסיכולוגי. הגישה הטיפולית המועדפת לסוג זה של בעיות היא גישת ה-CBT (התנהגותי-חשיבתי) והיפנוזה.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית