פוסט טראומה מחברים

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

28/09/2015 | 14:25 | מאת: ורד

בני. בן 22, חווה בעבר יחס משפיל וגם אלימות פיסית מחברים בגיל העשרה, עד היום לא השתחרר מהטראומה וחולם על זה בלילה, וגם סובל מחרדה חברתית. האם היפנוזה תעזור לו? הוא מטופל בתרופות אך ללא הועיל.

ורד על פי תיאורך נראה לי שבנך זקוק גם לטיפול פסיכולוגי במשולב עם הטיפול התרופתי אותו הוא מקבל. הטיפול הפסיכולוגי עשוי אף לייתר את הצורך בתרופות. לעניין ההיפנוזה, יש לזכור שהיפנוזה היא כלי טיפולי העשוי להיות רלוונטי ואפילו לעזר רב, בתהליך הטיפולי.

22/12/2015 | 12:58 | מאת: איריס

הילדה שלי - בגיל 11 - עברה היפנוזה בדיוק בגלל טראומה מחברים, שהביאה אותה לחרדה חברתית. חייבת לציין שזה עזר לה מאוד. לפני זה עברה טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי די הרבה זמן, שלא הועיל. ההיפנוזה משחררת הגנות שטיפול פסיכולוגי לא תמיד יכול לחדור.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית