חרדה חברתית

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

02/07/2011 | 00:35 | מאת: גלית

שלום, אני מבינה שהיפנוזה מאוד עוזרת ואפילו מעלימה חרדה חברתית,השאלה היא האם צריך לחזור מדי פעם על התהליך,או שהחרדה מפסיקה לגמרי אחרי מספר טיפולים ? (מה המחיר של טיפול היפנוזה?)

גלית את אכן צודקת. היפנוזה מוכחת קלינית ומחקרית ככלי טיפולי יעיל ביותר לטיפול בחרדות, מתחים וכד?, ובכלל זה גם חרדה חברתית. מניסיוני, טיפול ממוקד של מספר פגישות עשוי לעזור, אך למיצוי מקסימלי יש צורך בהמשך תרגול ותפעול עצמי של ?היפנוזה עצמית? ולעיתים גם מספר פגישות ? תחזוק? עם המטפל- המהפנט. כמו בכל תחום טיפולי אחר יש שונות במחירים, בין המטפלים השונים. מומלץ שתטלפני ל?מועמדים? השונים, תבררי את כישוריהם ונסיונם וכן תקבלי פרטים בקשר לתשלום. נ.ב. יש גם סדנאות טיפוליות-קבוצתיות ל?היפנוזה עצמית?, העשויות להיות רלבנטיות במיוחד לטיפול בחרדה חברתית וכד?.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית