הקשר בין היפנוזה למדיטציה טרנסנדטאלית

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

24/07/2014 | 17:02 | מאת: אלמוני

שלום ד"ר מאיר נעמן, מדיטציה טרנסנדטאלית הינה טכניקה אשר חוזרים על מנטרה מסוימת בראש , בדממה, ללא מאמץ. יש לי 3 שאלות חשובות על מדיטציה טרנסנדטאלית. המקרה: חבר שלי תירגל מדיטציה טרנסנדטאלית במשך 3 עד 4 חודשים. לפי מה שהוא סיפר לי , הוא נפגע יותר מאשר זה תרם לו. הוא מספר על כ - 20 השפעות שליליות מול כ - 10 חיוביות. התרומה היתה מבחינה קוגניטיבית - זיכרון, ריכוז , אינטלגנציה. הוא נפגע הרבה מבחינה נפשית, רגשית - חברתית , נפשית ופיזית. דוגמאות לפגיעה: כאבי בטן, כאבי ראש, ניתוק מן המציאות, הזיות, חרדה במקומות מסוימים, הבעות פנים מוזרות וקשר עין מוזר, שמיעת קולות מוזרים ועוד. בעקבות כך, הוא החליט להפסיק תירגול מ"ט. הוא נמצא כהיום ב - 25ימים של גמילה. שאלות שלי : 1. האם המדיטציה הטרנסנדטאלית נחשבת לכת מסוכנת ולטכניקה היפנוטית מסוכנת? 2. מה דעתך על המדיטציה הטרנסנדטאלית? אם תרצה, אז תוסיף מידע נ וסף על מ"ט. תודה, אלמוני

לאלמוני המומחיות שלי ושל הפורום הנוכחי זה היפנוזה ולא מדיטציה. יש מן המשותף בין 2 הטכניקות הנ"ל, כמו גם עם טכניקות דומות אחרות, בכך שהן מכוונות את המשתמש למיקוד גבוה של הקשב וכן הגעה למצב של הרפיה גופנית ונפשית עמוקה. ההבדל המשמעותי, לדעתי, הוא בכך שהיפנוזה מיועדת ליצירת שינוי משמעותי בתחושות, תגובות והתנהגות בעזרת סוגסטיות (הצעות, מסרים). כללית לא היפנוזה ואף לא מדיטציה לא אמורות להיות מסוכנות אלא אם הן מופעלות, בצורה לא נכונה ולא מקצועית ולאדם הלא נכון. בדרך כלל, הבעיה היא לא בכלי אלא ביישום והשימוש שנעשה בו.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית