נגישות
נגישות

חיסון גיל שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/12/2011 | 16:13 | מאת: סיגל

שלום, בני בן שנה וחודש עשה חיסון בטיפת חלב של גיל שנה: בשני הרגליים והיד 14 יום.שבוע לאחר החיסון היה לו חום שעבר את ה40 מעלות במשך 4 ימים היה לו גם שיעול ונהיה לו פצעים בכל הפה והלשון לא אכל כלום. עד היום הוא עדיין נודניק, מתלונן לא אוכל טוב,כל הזמן רוצה לישון ואין לו חום הרופא אומר שאין לו כלום ואם מתלונן לתת לו נורופן. השאלה איך יכול להיות שלילד אין כלום והוא לא מתפקד, לא עירני ולא שמח ולא משחק ולא אוכל. האם אלו תופעות של חיסון זה??? לא יכול להיות שכל הזמן אתן לו נורופן כמה זמן??היום ראיתי שנהיה לו פריחה על הבטן האם יש קשר לתגובות שלו??

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום!חיסוני גיל שנה שבנך עבר הם חיסון מחומשת - מנה רביעית ואחרונה- עלול לעשות חום +חוסר שקט במהלך היומיים אחרי החיסון. כמו כן חיסון פרבנר - נגד זיהומים פניאומוקוקליים - מנה שלישית ואחרונה - חיסון שגורם לכאב מקומי בעת החיסון אך בד"כ לא מלוות בתופעות לואי משמעותיות. וכן- חיסון MMRV (חצבת-אדמת-חזרת-אבעבועות רוח) - חיסון זה הינו הראשון בסדרה של 2 (החיסון השני ניתן בכיתה א'). תופעות הלואי של חיסון זה מופיעות בין 5 ימים ל14 יום ממועד החיסון - והן כוללות חום(סביב 39 מעלות) ,נזלת ,שיעול, דלקת עיניים/עיניים דומעות, ופריחה - שעלולה להופיע על פני כל הגוף. לכן, לפי התופעות שהבחנת אצל בנך שהתרחשו שבוע לאחר החיסון - אלה בהחלט יכולות להיות תופעות לואי של חיסון MMRV - והן אמורות לחלוף תוך 3-4 ימים. במידה והן לא חולפות - גם אם הן לא חולפות לגמרי - אך את רואה שיש הטבה בתופעות כבר מהיום הרביעי- לדוגמא החום כבר פחות גבוה, התינוק שלך פחות מתלונן - זה בד"כ סימן שאתם הדרך להחלמה. במידה ואחרי 4 ימים את לא רואה שום שיפור- אזיי כדאי לפנות לרופא שוב (ולא לפחד לנדנד - עדיף להגיע לרופא פעם אחת יותר מדיי מאשר פעם אחת פחות מדיי)- אך לדווח לרופא לגבי החיסון שקיבל כדי שהוא יוכל לקחת זאת בחשבון - כאשר הוא מגיע לאבחנה. רפואה שלמה!

לקריאה נוספת והעמקה

מנהל פורום טיפת חלב