חיסון לאדמת לפני הריון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/10/2013 | 15:04 | מאת: יעל

שלום רב ותודה על הפורום המושקע והמלמד! אני בת 37 מנסה להיכנס להיריון ובטיפולי IVF. התגלה לי כייל נוגדנים נמוך לאדמת (לפני שנה היה 22 וכעת 16). פנקס החיסונים מראה שקיבלתי חיסון לאדמת בפעם הראשונה בגיל 12, ובפעם השנייה, קיבלתי חיסון משולש של אדמת,חזרת וחצבת בגיל 20 (בארה"ב, כחלק מדרישות לגרין-כארד). האם שני חיסונים זה מספק, למרות העובדה שלא בוצע חיסון בינקות ושכייל הנוגדנים הנוכחי גבולי? תודה רבה מראש!

יעל שלום, על פי המלצות משרד הבריאות בתדריך החיסונים -תיעוד של 2 חיסוני אדמת בעבר - ללא תלות בגיל קבלת החיסון (כל עוד שהחיסון ניתן מעל גיל שנה)- מחסן את האישה - ואין צורך לחזור על החיסון אפילו אם הכייל נמוך. תיעוד החיסון הוא בעל ערך גבוה יותר בהחלטה האם האישה מחוסנת - יותר מאשר כייל נוגדנים. לכן במקרה שלך שיש לך 2 חיסוני אדמת מתועדים- למעשה אין צורך במנה נוספת של חיסון אדמת - למרות שהכייל נמוך .יש המתייעצים עם אימונולוג - בשאלת למה הכייל נמוך למרות החיסון- אבל אין חובה לעשות זאת. בהצלחה בIVF!! ושתהיה שנה נפלאה!

10/10/2013 | 10:15 | מאת: יעל

מנהל פורום טיפת חלב