בן 3 חודשים שאוכל פתאום פחות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/06/2013 | 22:43 | מאת: דןדן

שלום, בני נולד במשקל 2880, כיום בן 3 חודשים (בעוד שבוע). בגיל חודשיים שקל 6000 גר (אחוזון 90 ) ואכל עד לפני שלושה ימים 120-170 כל 3-3.5 שעות. זה היום השלישי שאיבד תיאבון וכל האכלה נמשכת כשעה-שעה וחצי. אוכל 60-110, דוחף את הבקבוק עם הלשון. כתוצאה מכך רעב שוב לאחר כשעה-שעתיים. לעיתים עוברות גם 3 שעות. לפעמים לא רוצה לאכול אלא רק לאחר 4-4.5 שעות ורק אז אוכל 120-150. לדוגמא: אתמול אכל 720, היום אכל 650 cc סה"כ (במקום כ-850 cc כפי שהיה עד כה) אינו סובל מגזים (מעבר לרגיל אצל תינוקות) , מחייך וערני ולא נראה שמשהו מפריע לו, אין חום, מרטיב טיטולים (אם כי פחות בכל טיטול בגלל שאוכל פחות). ניסינו להחליף לסימילאק, פטמה עם זרימה מעט יותר מהירה, בקבוק אחר - לא עזר. כעת שמתי לב שמבצבץ לו משהו לבן בחניכיים התחתונים - היכול להיות שזו שן בגיל הזה? כאשר אנחנו נותנים לו מעט מים עם שומר - הוא שותה, אך כשמחליפים לאוכל, שוב דוחף עם הלשון. בימים חמים אלה אני פוחדת מהתייבשות. *האם לתת לו לפתוח פערים של 4-5 שעות בין בקבוק לבקבוק? *האם יכול להיות רפלוקס סמוי? (לבת הגדולה שלנו היה רפלוקס והיתה ניזונה מאנפמיל) *האם ניתן "להשלים" מעט עם מי סוכר ענבים? *התור לרופא רק ביום שני, האם כדאי לפנות בינתיים למוקד לבדיקת דם/שתן? תודה מראש

שלום, אני מניחה כי כבר הספקתם להיות אצל הרופא היום - וזה נכון לעשות - ירידה בתיאבון אצל תינוק מצדיק פניה לבירור אצל הרופא המטפל. אני מניחה שלאור הביקור אצל הרופא קיבלת מענה יותר ממוקד לסיבה האפשרית לירידה בתיאבון אצל תינוקך על כן אענה באופן כללי: אם יש 5 חיתולים רטובים ב24 שעות - זה סימן שהוא מקבל מספיק נוזלים במהלך היממה - ואז אין צורך בנסיון להוסיף לו תמ"ל או כל נוזל אחר(בייחוד שהוא דוחה את הנסיון). יכול להיות רפלוקס סמוי - אבל הייתי מצפה לראות סימנים לכך (כגון חוסר שקט סביב הארוחות) בגיל צעיר יותר מ3 חודשים. גם בגיל 3 חודשים יכולים לצמוח שיניים - אמנם מוקדם אך אפשרי. יש לשלול זיהום פטרייתי בפה - שיכול לגרום לנגעים לבנים על החניכיים - וזה לכשעצמו יכול לגרום לתינוקי להימנע מאוכל - כי זה מלווה בכאב. אם היה חום או חוסר שקט - מעבר לירידה בתיאבון, או ירידה משמעותית בכמות החיתולים הרטובים - ואין תור זמין לרופא המטפל - אז מומלץ פניה לבירור במוקד.

11/06/2013 | 09:14 | מאת: דןדן

שלום אכן ביקרנו אצל הרופא. הסתבר שהיתה דלקת בגרון (כבר כמעט עבר) והיות ואין סירופ שניתן לתת בגיל הזה הרופאה אמרה לתת מי מלח. תודה

מנהל פורום טיפת חלב