תינוק בן 3.5 חודשים ישן הרבה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/04/2013 | 14:51 | מאת: מיכלי

תינוק בן 3.5 חודשים, עד גיל 3 חודשים קיבל שילוב של הנקה ותמ"ל (בעיקר הנקה) והיה מאד ערני וישן בממוצע 13 שעות ביממה. החל מגיל 3 חודשים מקבל רק תמ"ל וישן הרבה יותר, ממוצע של בין 15 ל 16 שעות ביממה. כאשר הוא מתעורר הוא פעיל כשעה ואז מתעייף ומגלה סימני עייפות. האם זה תקין ? מומלץ לבצע בדיקת דם לבדוק רמת ברזל ? תודה.

11/04/2013 | 10:20 | מאת: מיכלי

מיכל שלום, כמות שעות השינה לתינוק מגיל 3-5 חודשים הוא כ15 שעות ביממה - כך שכמות השעות הוא סביר (יש סיכוי שלהנקה הוא היה מתעורר באופן תכוף יותר לעומת הזנה בתמ"ל באופן מלא). לגבי העייפות במהלך היום - בגיל זה פרקי העירות אמורים להיות בין 1.5-2.5 - כך שאם במהלך כל היממה הוא לא מצליח להישאר ער יותר משעה אכן כדאי בירור רפואי - גם לכיוון של חוסר ברזל/תיפקודי בלוטת התריס וכו'. אך אם יש לו כמה פרקי עירות קצרים ובמקביל כמה ארוכים יותר - זה עדיין בגדר התקין. יש לשים לב שבמהלך שעת העירות שלו - הוא עירני, מגיב , מחייך, משחק עם הידיים וכו'. סופשבוע נעים!

11/04/2013 | 23:41 | מאת: מיכלי

תודה רבה

מנהל פורום טיפת חלב