החלפת תמ"ל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/02/2013 | 16:31 | מאת: מיטל

יש לי תינוק בן חודש וחצי עד עכשיו אכל סימילאק אדוונס פלוס , בשל בעיות גזים קשות החלטתי לנסות סימילאק קומפורט , כרגע עברו חמישה ימים מאז שהתחיל לקבל את הקומפורט, השינוי גרם לכך שכמות היציאות שלו התרבתה מאוד כמעט אחרי כל האכלה מה שגרם בהמשך לתפרחת שנראית כמו כוויה בחיתול, אמח כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות.. האם עדיף להחזיר אותו לאדוונס פלוס, אני מפחדת שהתפרחת לא תעבור לו עקב ריבוי היציאות תודה על העזרה.....

מיטל שלום, כל שינוי בתזונה יכול לגרום לשינוי ביציאות - ולכן ריבוי היציאות בהחלט מתאים בעת שינוי הפורמולה. כיון שהוא סבל מאד מגזים - וסימילק קומפורט אמור להקל על כך עקב הרכב מעט מפורק יותר של חלבון החלב ופחות לקטוז, אני מציעה להמשיך עם הסימילק קומפורט, במקביל לטפל בתפרחת חיתולים - כדאי להתיעץ עם רופא הילדים ולקבל ממנו המלצה למשחה טיפולית טובה(רוב המשחות נועדו למניעה ולכן חשוב להשתמש במשחה המיועדת לטיפול בתפרחת). אחרי שהתפרחת נגמרת , אם היא שוב תופיע - אז יש לשקול החלפת הפורמולה - כי גירוי בעור יכול להוות סימן לרגישות לאוכל. גם במקרה זה כדאי להתייעץ עם רופא הילדים המטפל כדי להחליט לאיזה פורמולה לעבור בשל הרגישות. עוד נתון שיש לקחת בחשבון - לעיתים אחרי חיסון צהבת B של גיל חודש - נוצרת תפרחת חיתולים או פטריה בפה. זה לא קשור לחומר החיסון - אבל לעיתים המאמץ ליצירת נוגדנים כתוצאה מהחיסון גורם לירידה של תנגודת הגוף לפטריה למשל - ולפעמים התפרחת נובעת מפטריה(ולכן חשוב להראות לרופא כדי שיתן טיפול מתאים.)שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב