עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/12/2012 | 12:27 | מאת: עינב

בתי בת 5 חודשים. היא ישנה טוב במהלך היום ובכל זאת בכל ערב מאוד קשה להשכיב אותה לישון. היא מתקשה מאוד להרדם לבד וזקוקה להרבה נדנודים בכל מיני מצבים (ידיים, טרמפולינה,מיטה) תוך שהיא בוכה בלי הפסקה עד להירדמות. ההרדמה לוקחת כשעה במקרה הטוב. בנוסף יש לה בין 2 ל-6 התעוררויות בלילה. חלק רק למוצץ, חלק לנדנוד,ואחת לאוכל (מטרנה). ניסיתי גמילה מאוכל בלילה, הגעתי בהדרגה מ- 170 ל-100 ואני לא רואה שיפור. למעשה יש החמרה, היא לא נרדמת אחרי האוכל כמו בעבר, אלא מתעוררת (לא לגמרי,העיניים עצומות) מייללת ולא נרדמת כשעה וחצי ורק אחרי נדנודים. יש לציין דבר חשוב שהילדה לא מקשרת בין שינה לאוכל כי מעולם לא נרדמה בזמן האוכל (להיפך,היא מתעוררת ועירנית לגמרי) ולא נרדמה מיד לאחר האוכל (אני מתחילה להרדים כחצי שעה עד שעה אחרי האוכל מהסיבה שהיא פולטת הרבה ואני מעדיפה לחכות עד שתעכל אותו). אודה לעצה..

עינב שבוע טוב וסליחה על הפיספוס...באופן בסיסי תינוקת בת 5 חודשים אמורה לישון כ15 שעות ביממה מהן 10 בלילה ועוד כ5 שעות במהלך היום מחולק ל3 פרקי שינה. מתוך ה10 שעות שנת לילה מצופה כי 5 הראשונות יהיו רצופות ואח"כ יתכן התעוררות אך מצופה כי גם אם יש התעוררות היא תרדם בחזרה אחרי אוכל/ נידנוד/ליטוף. במקרים של התעוררויות חשוב לשמור על עקביות בתגובה שלך - כלומר אם את ניגשת אליה לתת לה מוצץ - אז כדאי בכל פעם שאת ניגשת אליה לתת לה מוצץ - אחרת היא מקבלת שדר שהיא צריכה לבכות יותר כדי לקבל אוכל או נידנוד בידיים - והיא אוטומטית אז תמשיך לבכות. תינוקות זקוקים למונוטוניות ולעקביות . עוד אפשרות שכדאי לשים לב אליו זה חלונות השינה שלה- יתכן ויש פיספוס של חלון השינה (חלון השינה זו הזמן האידיאלי להשכיב תינוק לישון ). את חלונות השינה שלה ניתן למצוא על ידי הסתכלות במשך כמה ימים עליה ועל השעון במקביל - כדי לחפש את הסימנים הראשונים של עייפות - ואז להשכיבה לישון - ולא כאשר הסימנים המאוחרים מופיעים ואז היא תתקשה להירדם כי היא "OVER" עייפה. הסימנים המוקדמים הם הפחתה בתנועות ידיים ורגליים, גירוד באוזן, פיהוק- או כל סימן אחר שכדאי לעקוב ולשים לב מהו. סימנים מאוחרים הם בכי, חוסר שקט, גירוד עיניים. חלונות שינה של תינוק בגיל 5 חודשים הם : כ1-1.5 שעות מזמן התעוררות משנת לילה עד שנת בוקר, כ2-3.5 שעות זמן מהתעוררות משנת בוקר עד פרק השינה הבא, כ2-3 שעות מזמן התעוררות משנת צהריים לשנת אחה"צ, וכ1-1.5 שעות זמן מפרק שינה אחרון עד שנת לילה. אם תצליחי להשכיב את המתוקה בחלונות השינה - יש סיכוי טוב יותר שהיא תירדם בקלות ותתעורר פחות במהלך הלילה. שיהיה לכן לילה טוב וחג חנוכה שמח!

מנהל פורום טיפת חלב