שילוב prozac + vivance

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

09/08/2020 | 19:50 | מאת: ח.נ

שלום, מזה כמה חודשים אני לוקחת כדורי prozac 20mg, אותם רשמה לי לאחרונה הפסיכיאטרית שאצלה אני מטופלת כבר כמה שנים. בנוסף לזה, לפני 10 ימים רשם לי רופא אחר (נוירולוג) Vyvance 30mg בשל בעיות זיכרון שנובעות כנראה מהתגברות במתח הנפשי. אלא לפי מה שהסבירו לי בבית המרקחת מדובר בתרופה נרקוטית, שדורשת מרשם מיוחד. אז האם בכלל מותר ליטול את שתי התרופות? ואם כן, אחת בבוקר והשנייה בערב? מה המשמעות בכלל של נטילת תרופה נרקוטית לאורך זמן - התמכרות קשה כמו לסמים? ואם זה כ"כ ממכר, מה אפשר במקום? תודה מראש

ניתן לשלב את שתי התרופות . לגבי ויואנס אלו תרופות שצריך להיות במעקב על ידי פסכאטר או נורולוג ולבדוק איתם אם צריך לקחת התרופות לאורך זמן או רק בעת בחינות , וכו .

מנהל פורום בריאות הנפש