בירור בנוגע לתוסף תזונה עם ציפראמיל

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

06/11/2019 | 16:14 | מאת: אליעד

שלום רב, בן 29 סטודנט, בעקבות תחושת דכדוך ופחדים לאחר התיעצות עם פסיכיאטרית התחלתי בלקיחת רבע כדור ציפראמיל 20 מ"ג פעם ביום מזה כשבוע. קשה לי מאוד להתרכז בלימודים, ריטלין לא בא בחשבון, הוא היה טריגר רציני בהתקפי חרדה שהיו לי. חשבתי על תוסף תזונה בשם ריכוזית, הכולל בתוכו תמציות צמחים שונות ותכולת אלכוהול של %1.5 W/V לכל מנת הגשה של 5 מ"ל (כפית), פעמיים ביום. כתוב תכולת אלכוהול בבקבוק 27% W/V (בקבוק של 250 מ"ל) האם אפשרי לקחת במקביל לציפראמיל? בנוסף ללא קשר, אחי סובל מסכיזופרניה, האם העובדה שאני לוקח כדור פסיכיאטרי עלולה להיות מסוכנת במידת מה עבורי בהנחה ואני נושא גם כן את הגן?

שלום אם אתה לוקח התרופה בפיקוח פסכאטרי והפסכאטר ואתה עם היד על הדופק לא צריכה להיות בעיה לגבי השאלה הספציפית ( סכיזופרניה ) , מאחר וריכוזית אינה תרופה ממשית אין אני יכול לדעת לגבי איטראקציות עם ציפרמיל , כדאי להתייעץ עם רוקח קליני .

מנהל פורום בריאות הנפש