תדירות של החלפת תרופות

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

22/10/2019 | 21:44 | מאת: שירי

שלום, רציתי לדעת האם זה תקין להחליף תרופות אחת אחרי השנייה ללא הפסקות או שזה יכול לגרום לנזק? מטופלת 7 שנים עקב חרדה קשה ופוסט טראומה, בהם ניסיתי 5 תרופות SSRI, חלק ללא הטבה וחלק עם הטבה חלקית בלבד. מעוניינת לנסות SNRI, האם זה בסדר "להמשיך ולנסות"? זה לא מוגזם למוח במשך מס שנים להיות מטופל כל הזמן עם תרופה אחרת?

23/10/2019 | 20:41 | מאת: מני

עניתי לך בפורום המקביל, פורום פסיכיאטריה.

תודה

תרופות פסכאטריות עובדות לאחר זמן ,אין טעם בכלל להחליפן בתדירות שכזו

עניתי

28/10/2019 | 21:49 | מאת: שירי

שלום ד"ר ברבר, מה ז"א עובדות לאחר זמן? לכל תרופה נתתי זמן ראוי מהתרופות שעזרו חלקית נתתי מעל שנה והגעתי למינון מקסימלי עם הטבה חלקית בלבד. השאלה שלי אם תקין 7 שנים להחליף תרופות (החלפתי 5 כבר) ולהמשיך ולהחליף ולחפש את התרופה המתאימה?

29/10/2019 | 20:02 | מאת: מני

בהחלט תקין וצריך להמשיך ולנסות גם שילובים

מנהל פורום בריאות הנפש