לחוץ כל הזמן ,

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

27/05/2019 | 12:47 | מאת: גולש

שלום אני בן 25, בחודשיים האחרונים התחלתי לסבול ממה שאני יכול לתאר אותו רק כמתח נפשי / סטרס / לחץ הייתי מרגיש לחץ במשך שעות ארוכות (כולל לילות שלא ישנתי בהם טוב) ואז לפתע זה היה נרגע והיו לי כמה ימים רגועים יותר בשבועיים האחרונים המצב התחיל להיות יותר קבוע אני מרגיש 24/7 מתוח ולחוץ . כאילו אני מתרגש ממשהו שהולך לקרות (כמו לפני דיבור מול קהל או מבחן) הלחץ הזה לא עוזב אותי ואין לי מושג למה וממה הוא נגרם. זאת אומרת - כן יש לי אחריות ודברים מסוימים על הראש כמו לכל בן אדם שקשורים בלימודים אבל שום דבר שאמור לגרום לי ללחץ לא פוסק, זאת סיטואציה שאני רגיל אליה ואני יודע שללא הלחץ הכול היה בשליטה כרגע הסיבה היחידה שאני מודאג זה מעצם העובדה שהלחץ לא פוסק וזה משפיע לי על החיים. זאת אומרת הסיבה היחידה שאני לחוץ כמו שאני לחוץ זה מהלחץ עצמו שלא מפסיק ואין לי שליטה בו. רופאת משפחה הביאה לי לוריוון, ממנה הספקתי לקחת רק 3 כדורים פעמיים כדי להירדם בלילה לפני כחודש ואתמול לקחתי כדור אחד סתם ככה באמצע היום וזה אכן הרגיש כאילו זה השפיע והרגיע אותי קצת אבל יום אחרי זה תחושת הלחץ חזרה אין לי שום דרך להסביר את זה, אני לא בן אדם דאגן זה מרגיש לי כאילו המוח פשוט מכריח את הגוף שלי להיות בהתרגשות / חרדה כל הזמן למי עליי לפנות לעזרה?

מומלץ לעזסוק בספורט להרגע ולפנות לטיפול פסכולוגי , לעשות מדיטציה , דימיון מודרך

מנהל פורום בריאות הנפש