נכות נפשית 40% לפי ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

24/01/2019 | 17:00 | מאת: אדווה

שלום רב שמי אדווה ואני בת 36, נולדתי עם פגיעה מוחית,האבחנה של הפסיכיאטר הייתה תסמונת האונה הפרונטלית עם הפרעת אישיות אורגנית. אמא שלי אמרה לי שהייתה לידה תקינה אבל התחלתי לדבר רק בגיל שלוש, כל ההתפתחות שלי יותר איטית. מה יכולה להיות הסיבה לכך שנולדתי עם פגיעה מוחית?, יש לציין שיש לי 40% נכות נפשית לפי סעיף 34 ב- 4-5 לפי ביטוח לאומי . הייתי אצל פסיכיאטרית שנתנה לי כדורים בשם למודקס והם עשו לי כאבי ראש, אני מפחדת לקחת את הכדורים בשם טרגטול. לוקחת במצב של התקפי חרדה אלפרליד. יש לציין שיש לי פוביה רצינית מדם ובגלל זה לא מקבלת וסת הרבה שנים, עושה הפסקה פעם ב וחוזרת לקחת גלולות למניעת הריון ברצף, כמו כן יש לי פוביה רצינית מרופאי שיניים. האם יכולה להגדיל את אחוזי הנכות שיש לי, יש לציין שדחו לי את התביעה בגלל משכורת שהייתה גבוהה. תודה רבה ואשמח למענה.

פגיע מוחית יכולה להיות כתוצאה מהריון לא תקין או פגעה במהלך הלידה לגבי חרדות כדאי לפנות לפסכאטר מטפל , לגב ב. לאומי יתכן ותוכלי לקבל גם נכות נפשית מעבר לזאת של הפגעה המוחית , צריך להעביר להם מכתבים מפסכאטר .

27/01/2019 | 15:10 | מאת: אדווה

למה הכוונה נכות נפשית מעבר לזאת של הפגיעה המוחית?

מנהל פורום בריאות הנפש