7 שבועות לאחר העלאת מינון VIEPAX XR

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

20/12/2018 | 10:06 | מאת: סובל

שלום. אני בן 37 סובל מהפרעת חרדה קבועה. מספר ניסיונות תרופתיים ושיחתיים לא עזרו ממש. מטופל כשלוש שנים בשילוב שעושה לי טוב: VIEPAX XR 150 MG בבוקר CLONEX 3 MG בלילה 2 פחיות קולה ביום (אחת לאחר ארוחת צהריים והשנייה אחר ארוחת ערב) היו מספר ניסיונות להפסיק עם הקולה אך אלו גבו מחיר כבד של התגברות חרדה, חוסר הנאה וחוסר שקט. החזקתי מעמד ללא קולה תקופה של 3 חודשים והתחושות לא חלפו. חזרתי לשתות ולאחר כמה ימים הרגשתי שוב טוב מאוד. לפני חודשיים שוב הפסקתי עם הקולה בהדרגה ושוב עלתה תחושה קבועה של חרדה וחוסר שקט וחוסר הנאה שלא חלפה גם כעבור חלפו שבועות רבים. עקב כךהרופא המטפל אמר שניתן לנסות להעלות מינון ה- VIEPAX XR ל-225 מ"ג ולבדוק את התגובה. כבר 7 שבועות שאני תחת המינון המוגבר של 225 מג, יש הפחתה ניכרת בחרדה אך לא בתחושות של חוסר שקט וחוסר סיפוק והנאה (שהייתי שותה קולה הייתי מרגיש סיפוק והנאה). הרופא הפסיכיאטר לא מבין מדוע אני בכלל רוצה להיגמל מקולה משקה שכל ילד יכול לקנות ללא בעיה בכל חנות ואם זה עוזר לאיכות חיי ואיני עובר כמות של ליטר וחצי ביום, הוא איננו רואה בכך בעיה משמעותית. אשמח לשמוע את חוות דעת בנושא הקולה והאם לאחר 7 שבועות על מינון 225 מ"ג כבר לא צפוי שיפור נוסף בחרדות מהשיפור שהושג?

לדעתי כבר עניתי לך על זה

20/12/2018 | 11:25 | מאת: סובל

תוכל בבקשה להתייחס שוב כעת הנסיבות שונות כפי שתיארתי. אשמח מאוד אם תוכל לסייע

מנהל פורום בריאות הנפש