אבחנה שגויה של מחלת נפש

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

04/01/2018 | 00:14 | מאת: ארין

שלום רב! בשנת 2011 הלכתי מספר פעמים לפסיכיאטר כיוון שסבלתי מדיכאון. הפסיכיאטר לא היסס ונתן לי 2 אבחנות: מניה דיפרסיה NOS ודיכאון NOS. כדי "לאזן" אותי, הוא החליט לתת לי כדורים - ליתיום. באותה תקופה, למדתי פסיכולוגיה באוניברסיטה. אחד הקורסים - פסיכולוגיה, הבנתי שנתן לי אבחנה שגויה. לא קניתי ליטיום לפי מרשם שנתן ומאז לא חזרתי אליו. מהמצב של דיכאון הצלחתי לצאת( כנראה שזה לא היה דיכאון שדרש אבחנה) באמצעות ספורט ותוספי תזונה(ויטמינים B6, מגנזיום, אומגה 3 ועוד). למרות שחלף זמן רב, אתמול הייתי אצל רופאת נשים ונוכחתי לדעת שהאבחנה עדיין פעילה ומופיעה אצלי בתיק הרפואי. כמה שאלות: ( 1) האם רופא משפחה יכול להעביר את האבחנה למצב לא פעיל, כדי שלא תופיע לי אצל כל רופא? ( 2) אם אני חותמת על ויתור סודיות רפואית(אני מעוניינת להיכנס למשרה שדורשת את זה ) בוודאות כשיכנסו לתיק שלי יראו את האבחנה? (3) בשאלון סטנדרטי למשרה הנחשקת יש למלא סעיפים של מחלות כרוניות/נפשיות. אני לא מתכוונת לדווח על משהו שלא קיים אצלי, למרות שרשום בתיק רפואי שלי. האם אני חייבת דיווח?גם אם האבחנה שגויה? יפסלו אותי אם יראו שיש לי מחלה נפשית. אי אפשר להסביר שזה רק על הנייר. אף אחד לא יקח סיכון. ( 4)הבנתי שבDSM החדש ביטלו את NOS כיוון שפסיכיאטרים השתמשו בזה על ימין ועל שמאל ועכשיו יותר קשה לתת אבחנה. האם זה נכון, והאם על בסיס זה אפשר לטעון לכך שאבחנה היא לא רלוונטית. תודה על התשובה

שלום רב לגבי ביטול אבחנה מתיק רפואי אם יש הצדקה לכך ניתן לפנות לפסכאטר המטפל לראות את דעתו ואז לנסות לבקש שינוי אבחנה זה אמור לעבור לועדות באותה קופת חולים שאת מבוטחת . רופא משפחה את צריכה לבדק בקופה שלך אם יכול להעביר למצב לא פעיל , אם את חותמת על ויתור סודיות לדעתי זה כולל גם תיק פסכאטרי אבל את צריכה לבדק זאת אני לא בקי בכך . מבחינה משפטית . אין קשר למה שכתוב היום בDSM אם ניתנה אבחנה והיא אינה נכונה לטענתך א צריכה לפעול מול הקופה שלך כאמור

מנהל פורום בריאות הנפש