פטריה בנרתיק-דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

17/10/2012 | 06:39 | מאת: יעל

שלום, אני חוששת שיש לי פטריה בנרתיק וזאת מפני שיש לי צריבות וגירודים,כפי שהיה לי בעבר. שאלתי היא האם ניתן לבדוק זאת בוודאות רק על ידי תרבית שתן או גם בבדיקת שתן? האם יש הבדל בין הבדיקות בכלל? אלו בדיקות שונות זו מזו? אודה לתשובתך בהקדם מפני שיש לי לבצע בדיקת שתן (מסיבה אחרת),אז שאני אדע אם זה מספיק או לבקש תרבית. תודה

שלום לא מאבחנים פטריה בנרתיק בבדיקת שתן ולא בתרבית שתן רק בבדיקה גינקולוגית

17/10/2012 | 09:45 | מאת: יעל

בעבר, נשלחתי לתרבית שתן והתשובה לקנדידה הייתה חיובית,ולפי זה קיבלתי טיפול. אני פשוט לא יודעץ אם בדיקת שתן גם בודקת את זה. ואם יש הבדל בין הבדיקות. מה דעתך?

18/10/2012 | 13:17 | מאת: Gramse

היי יעל, חשוב לנו לומר, כי מעבר לבדיקה הגניקולוגית. את צריכה לטפל בפטריה ממנה את סובלת ולא להזניח מפני שהיא תחזור. הטיפולים הקונוונציונאליים מבוססים על תרופות אנטי פטרייתיות בתצורות של נר או טבליות שיש לקחת למשך מספר ימים. במקביל, מומלץ להשתמש בקרם אנטי פטרייתי על המקום המגורה. נטורופתים מציעים טיפולים טבעיים בבעיה באמצעות משיחה חיצונית ופנימית של משחות מצמח עץ התה וצמחים נוספים. במקביל, מומלץ להקפיד על תזונה שמקשה על התרבות הקנדידה בנרתיק - תזונה דלה בסוכרים, פחמימות ושמרים. לאחר טיפול בפטרייה וגינאלית מומלץ גם לשמר את החיידקים 'הטובים' החיוניים לבריאות הנרתיק באמצעות תוספי תזונה כמו פרוביוטיקה - התומכת במערכת החיסון. עוד מומלץ להימנע מתחבושות היגייניות ומוצרי היגייניים אחרים שמבושמים בחומרים שעלולים לעורר גירוי, ללבוש רק תחתונים נושמים מכותנה ולהימנע משימוש באמצעי מניעה העשויים מגומי טבעי. בנוסף על מנת למגר את התופעה של פטריה בנרתיק אנו מייעצים לך להקפיד על הדברים הבאים: 1.בניית תפריט תזונתי מתאים – הסרה של כל הגורמים היוצרים קרקע פורייה להתפתחות קנדידה. ללא שינוי תזונתי ייסודי לא ניתן יהיה למגר את הקנדידה לאורך זמן. 2.איזון פלורת החיידקים הידידותיים במעיים על-ידי מתן פרוביוטיקה. 3.נטילת תוספי תזונה וצמחי מרפא בעלי פעילות אנטי-פטרייתית הפועלים לחיסול הקנדידה באופן ישיר, כגון: חומצה קפרילית, בטאין, שום טרי, תמצית זרעי ענבים, שמן אורגנו, מי כסף קולודיאליים, שמן זית, ביוטין ועוד. 4.טיהור הגוף מרעלים וחיזוק הכבד: פעולה זו הינה הכרחית מאחר והרס כמות רבה של פטריות כולל הרעלנים שהן מפרישות עלול לגרום להצטברות של רעלנים בגוף ובכבד. 5.חיזוק מערכת החיסון: על-ידי השלמה של נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים מחזקי חיסון כגון אבץ, סלניום וויטמיני B, ונטילת צמחי מרפא מתאימים. 6.חשוב לשלב פעילות גופנית מתונה ושיטות להרפיית מתחים מאחר והקנדידה משגשגת במצבי מתח מתמשכים. חשוב לזכור כי טיפול יעיל נערך לפחות 4-6 חודשים וחובה להמשיך את הטיפול גם אם התסמינים נעלמים. מאחלים רק בריאות, צוות Gramse

מנהל פורום רפואת נשים