כאבי בטן ודימום כמחזור לאחר הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

15/11/2016 | 01:46 | מאת: עדן

היי, מאחר ואני סובלת מכאבי בטן חמורים במהלך המחזור הוחלט בפגישה עם גניקולוגית שאתחיל לקחת גלולות "יאז". נטלתי את הגלולות כ -5 חודשים כאשר במהלך תקופת זמן זו אכן הרגשתי השתפרה וכמעט ולא הרגשתי את המחזור החודשי. ב-3 חודשים שלאחר מכן הגלולות לא השפיעו כלל ולכן הגניקולוגית שינתה את המרשם עבורי לגלולות קלייר (26 פעילות+2 לא פעילות). גלולות אלו לא עזרו לי כלל. אני עדיין סובלת מכאבים חמורים ומעבירה את ימי המחזור על כדורים - באמת אם אלו לא היו קיימים אני לא הייתי שורדת!. ב12/11/16 יום שבת האחרון החלטתי שאני מפסיקה ליטול את הגלולות, כך שהאחרונה שנטלתי מהקלייר היא גלולה 17 ביום שישי שלפני. כבר ביום ראשון הופיעו כאבי בטן בדיוק כמו של מחזור ומס' שעות לאחר מכן דימום כמחזור של ממש. דימום זה נמשך אף נכון לכרגע ליל יום שני. מהי הסיבה לדימום זה? בהנחה והגוף שלי יגיב בצורה הרצויה ולא יחזיר את המחזור בעוד מס' חודשים/אפשרויות לא רצויות אלו - מתי אני אמורה לקבל את המחזור הטבעי שלי לאחר שהפסקתי בגלולה ה17? באותה פגישה הגניקולוגית המליצה לי ללכת לאולטרסאונד על מנת לשלול בעיות שהן. על אילו בעיות יכול להיות שמדובר? תודה רבה.

שלום הדמום שקיבלת הוא למעשה המחזור שהופיע עקב הפסקת הגלולות המחזור הבא צפוי להיותעוד כחודש יש מספר סיבות שעלולות לגרום לכאבי בטן כמו ציסטה שחלתית או שרירן של הרחם או פוליפ או אנדומטריוזיס תדוני על זה עם קבלת תשובת האולטראסאונד

מנהל פורום רפואת נשים