כאבים אחרי לידה ונוזלים ברחם

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

14/04/2020 | 06:05 | מאת: אחת

שלום רב, ילדתי ב 11.2 . מאז יש לי כאבים בגב ובבטן מתחת לאזור הטבור כולל בטן תחתונה ומותניים. בגלל שהכאבים לא נעלמו ביצעתי תרבית שתן שיצאה חיובית. קיבלתי זינאט 7 ימים. לאחר 6 ימים מסיום האינטביוטיקה חזרתי על התרבית ויצאה שלילית. לאחר 5 שבועות מהלידה פניתי לבדיקה ויגנאלית. הרופאה ציינה שלא רואה שהרחם רגיש. לא רואה סימני דלקת והממצא היחיד זה נוזלים ברחם (לאחר 4 שבועות מהלידה הפסיק הדימום). היא לא התייחסה לממצא הזה כמשהו רציני ולא נתנה לי הנחיה מיוחדת. אני עדיין כאובה. שתי שאלות ברשותך. 1. האם אני צריכה לעקוב אחרי הנוזלים ברחם או שזה יצא עם המחזור הבא? זה משהו בעייתי, טבעי? 2. האם ייתכן שהרופא פיספסה משהו, כמו שאריות שליה ברחם למשל? כי היה ויכוח בין שתי המיילדות בחדר להידה אם השליה שלי יצאה בשלמותה או לא ורופא שקראו לו לחדר הלידה אמר שהוא חושב שכן יצאה בשלמותה. האם רואים ממצא כזה באולטרסוואנד רגיל ? כל רופא יכול להבחין או שזה דורש מיומנות מיוחדת? תודה

שלום כדאי לעקוב אחר המוזלים ברחם תמיד אפשר לטעות אבל שארית שיליה רואים בקלות באולטראסאונד אם הכאבים נמשכים כדאי לפנות לבדיקה

מנהל פורום רפואת נשים