שאלה לגבי שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

04/07/2018 | 19:12 | מאת: שרי

שלום דר קוגלר. מקווה ששלומך טוב! יש לי שאלה שלא נותנת לי מנוח. כתבתי לך בעבר על עצמי: בת 29 ילדה בת שנה בבית הריון ולידה תקינים. כעת הריון לא מתוכנן תאומות זהות מונו בי. שבוע 29 נמצאת במעקב הריון בסיכון. בעבר עשיתי את השקיפות בבית חולים בשבוע 11 פלוס 1.תאומה ראשונה יצא 1.4 וסיכון של 1:4500 והשניה 2.1 סיכון של 300. ככל שאני יותר חוקרת אני מגלה שאולי עשיתי את הבדיקה מוקדם מדי ??? ראיתי בפורומים שעדיף לחכות 12 שבועות מלאים. אולי אני בעצמי הכנסתי את עצמי לפלונטר הזה ? הרי למיטב הבנתי ככל שהזמן עובר, הנוזל מתחת לצוואר העובר נעלם בהדרגה. מכך אני מסיקה שאם הייתי עושה את הבדיקה בשבוע 12 ויותר, אולי היו תוצאות טובות יותר ? כמות הנוזל יורדת בהדרגה? עוד בדיקות : 2 סקירות מורחבות פרטיות יצאו תקינות. אקו לב עובר תקין. עשיתי בדיקת nifty - תקין. חלבון עוברי לא נשלחתי בגלל שזה הריון תאומים. מה אתה חושב ? אני תאורטית יכולה לעבור דיקןר בשבוע 32 אבל ממש לא רוצה תודה על זמנך. שרי

שלום עשית את השקיפות בזמן המתאים בכל מקרה אין לתשובה משמעות כי בדיקת ה nipt מדויקת יותר והיא יצאה תקינה

מנהל פורום רפואת נשים