ציסטה בשחלה - 28 ממ אולי גופיף צהוב

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

23/06/2018 | 22:08 | מאת: שרון

הי דר. אני בת 40 בטיפולי פוריות עם גונאל 70 וזריקות אוביטרל. יש לי ילד בן 13 מהריון טבעי. לפני חודש עשיתי הזרעה - היה זקיק 22 ממ - שלא הצליחה. לאחר מכן עשיתי אולטרסאונד והרופא ראה ציסטה. אמר שנעשה חודש הפסקה ובינתיים לעשות צילום רחם. עשיתי צילום רחם שמזריקים מים פזיולוגיים. הצילום תקין. הרופאים שעשו ציינו שיש ציסטה שנראית כמו גופיף צהוב 25 ממ. כעבור עשרה ימים חזרתי לרופא והוא ראה עדיין את הציסטה בגודל 28 עם אזור סולידי. ושלח אותי לבדיקות לסרטן. המחזור הקדים לי בשישה ימים ואני מקווה שהציסטה יצאה לבד. שאלתי. מדוע הרופא שלח לבדיקות (אני בחרדה מטורפת כבר כמה ימים רק מהבדיקות ) שכן הוא יודע שמדובר בזקיק שהיה המוביל ושהפך לציסטה ? האם יכולה להיות ציסטה מסוכנת חודש אחרי הזרקת הורמונים ..? לא ברור לי. אודה לייעוץ.

שלום מאחר והופיע מרקם סולידי בשחלה יש לבצע ברור על מנת לשלול ציסטה אחרת וגם לשלול ממאירות. אבל הסיכוי לכך מאד מאד קטן

מנהל פורום רפואת נשים