חבישה קינזיולוגי

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

18/11/2011 | 11:36 | מאת: מוטי

אני לאחר פציעה של קרע קטן בשריר התאומים ורציתי לשמוע את דעתך על חבישה בטייפ קינזיולוגי. במכון הפיזיוטרפיה שבו אני מטופל טענו שזה בעיקר גימיק שיווקי אבל אני רואה הרבה ספורטאים משתמשים בזה . תודה מוטי

18/11/2011 | 15:37 | מאת: ירון טילינגר

אם אתה לא חייב להפעיל את השוק במאמץ חריג ( כמו ספורטאים בתחרויות שנדרשים למאמץ גדול מאוד בזמן קצר) אין חובה להשתמש בקזיוטייף ותוכל להשלים החלמה מלאה ותפוד מלא ללא צורך בטייף. אין מניעה להשתמש בטייף אך גם אין חובה בכך. התחל טיפול שישלב מנוחה בהתחלה וחזרה הדרגתית לחיזוק ומתיחות מתגברים על מנת להשיג את הכוח והגמישות הנדרשים . רפואה שלמה . ירון טילינגר פיזיותרפיסט מוסמך.

שלום, בפיזיותרפיה במכבי לא מיישמים את הטייפ הקינזיולוגי מאחר ואין בסוס מדעי מספיק לשיטה. בכל זאת, השימוש בטייפ הקינזיולוגי יכול להקל על הכאב בעת הריצה. אתה יכול לרכוש את הטייפ עצמאית בבית מרקחת או דרך האינטרנט. כדי לדעת איך לחבוש את עצמך אתה יכול להקיש בגוגל kinesiotape for calf strain ותראה איך לעשות זאת בעצמך. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי