עמוד שירה צווארי

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

18/10/2011 | 16:17 | מאת: דני

בס"ד דר' שלום. הינני סובל מכאבים בכתף שמאל ויד שמאל כולל נימול ב- 3 אצבעות. ישנו הגבל תנועה היסט הראש לצדדיםולמעלה ומטה זה מלווה בכאבים. קושי לשבת בצורה ישרה וקושי בהרמת יד . ביצעתי CT עמוד שידרה צווארי. הממצאים: סחוס הדיסקית הבין חולייתית הודגם בצפיפות תקינה ובעל גבולות סדירים. בקע דיסקית לטרלית משמאל עם היצרות של פורמינה אינטרורטברליה. זיזים אחוריים עם היצרות של תעלה עד 0.9 ס"מ. C6-C7 בקע גדול פאראמדיאני משמאל עם פרגמנט של דיסק בתוך התעלה נראה כסקוסטרציה? סימני מס- אפקט על שק הטקלי ועל תעלת השורש משמאל. C7-D1 ללא סטיות. בלט דיסק- C3-C4 , C4-C5. בקע דיסקליים C5-C6 , C6-C7 עם סימני סקוסטרציה של דיסק C6-C7 . ברצוני לשאול : - מהם הגורמים לפריצת דיסק צווארי? - האם ישיבה ממושכת והרמת משאות ודחיפת משאות יכולים לגרום לכך? -האם פזיוטרפיה יכולה לעזור?

23/10/2011 | 10:11 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . פריצת דיסק צווארית יכולה לנבוע מגורמים שונים . גורם משמעותי מאוד הוא מנח הראש והצוואר במהלך היום. רוב האנשים נמצאים עם ראש כפוף / משוך קדימה רוב היום ( מול מסך מחשב / טלויזיה / ספר וכולי ) מנח כזה דוחף את הדיסקים והרקמות הרכות לכיוון אחורי ומכאן הדרך לכאב קצרה . הרמת ודחיפת משאות לא נחשבים משמעותיים לפריצת דיסק צווארית , ישיבה ממושכת במנח שתיארתי כן. אני ממליץ להגיע לטיפול במכון פיזיותרפיה , הטיפול חייב לכלול הדרכה למנח ראשו צוואר בעבודה ובבית . רפואה שלימה . ירון טילינגר. פיזיותרפיסט מוסמך .

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי