סחרחורת

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

03/10/2011 | 09:47 | מאת: רינת

בת 60. מעל 30 שנה סובלת מסחרחורת ורטיגו. לא יכולתי לעמוד בקושי הבדיקה לאיבחון האם זה בעיה של הקריסטלים. שאלתי: האם הפיזיותרפיה מטפלת בסחרחורת תנוחתית באותו אופן שבו מטפלים בסחרחורת הנובע מבעיות בחוליות עמוד השידרה הצוואריות.

שלום רינת. ורטיגו זו סחרחורת סבובית, אשר במהלכה מרגיש האדם שהעולם מסתובב סביבו.יש סחרחורת שנגרמת עקב שנוי בתנוחה ויש סחרחורת מסוגים נוספים. יש צורך באבחון על ידי רופא אף-אוזן-גרון ואורותופד על מנת לשלול סחרחורת ממקור צווארי. הטיפול הפיזיותרפי בסחרחורת שמקורה באיבר שיווי המשקל באוזן התיכונה, שונה מטיפול מסחרחורת שמקורה מעמוד שדרה צווארי. אני מציע להתייעץ תחילה עם הרופא וזה יפנה אותך לפיזיותרפיה לפי מידת הצורך, וכאשר תגיעי לפזייותרפיסט הוא יחליט על סוג הטיפול המתאים. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי