רציתי לרענן את הזיכרון

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

13/09/2011 | 23:37 | מאת: NIMROD

ישנו תרגיל פיזיותרפי שאני מבצע בבית שהוא נעשה בשכיבה על הגב כשרגל אחת ישרה והרגל השנייה מכופפת ואז אני דוחף בעדינות לאט עד למתיחה והשאלה שלי זה הראש צריך להיות במצב עם הפנים למעלה או פנים לצד המנוגד?

שלום נמרוד, אני מקווה שהבנתי נכון את התנועה. הראש יכול להיות מונח עם הפנים למעלה וגם עם פנים לצד נגדי. במקרה הראשון אתה מותח את שרירי הגב התחתוןבעיקר. במקרה השני עם המתיחה לצד הנגדי אתה מוסיף מתיחה גם לצואר ולשרירי החזה בצד הנגדי. זה תלוי במה שאתה רוצה להשיג. אין בעייה עם שתי התנוחות בכל מקרה. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי