כאבי צוור

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

16/08/2011 | 05:44 | מאת: יורם

לפני חודש עברתי תאונת דרכים, לפני שבועיים הלכתי לרופא בגלל כאבים שהתחילו לי בצוואר. הרופא שלח אותי לעשות צילום - ולא ראו כלום בצילום. עכשיו אני עושה פיזיותרפיה אבל עדיין אני לא יכול להירדם. מה עלי לעשות???

שלום יורם, החבלה השכיחה ביותר בתאונות הדרכים, הינה חבלת צליפת שוט. מנגנון הפגיעה מערב בעיקר את הצוואר, עם תנופה חזקה לפנים ולאחור של עמוד השדרה הצוארי. עקב כך נגרמת מתיחה של רקמות רכות: שרירים , רצועות, כלי דם קטנים ואף עצבים. משך ההחלמה משתנה בהתאם לעוצמת החבלה ולמצב הגופני בטרם התאונה. זמן ההחלמה הממוצע נע בין 4-6 שבועות. לעתים הכאבים נמשכים זמן יותר ממושך. הדבר החשוב ביותר הוא למנוע הגבלה בתנועת הצואר ולשפר את טווחי התנועה עד להשגת טווחים מלאים.בנוסף לכך חשוב לחזור לתפקוד מלא באופן הדרגתי- כולל בבית בעבודה ובפעילות גופנית שגרתית. בינתיים על מנת להתגבר על הכאבים, ניתן להשתמש באמצעים לחמום השרירים, מריחת משחה לחמום השרירים או שימוש בכרית חמה. בנוסף לכך ניתן להשתמש במכשיר לגרויים חשמלים TENS על מנת להקל על הכאבים בשרירים. את המכשיר ניתן לרכוש בבית המרקחת עם מרשם מהרופא. בהצלחה !

16/08/2011 | 15:26 | מאת: יורם

שלום יורם, החבלה השכיחה ביותר בתאונות הדרכים, הינה חבלת צליפת שוט. מנגנון הפגיעה מערב בעיקר את הצוואר, עם תנופה חזקה לפנים ולאחור של עמוד השדרה הצוארי. עקב כך נגרמת מתיחה של רקמות רכות: שרירים , רצועות, כלי דם קטנים ואף עצבים. משך ההחלמה משתנה בהתאם לעוצמת החבלה ולמצב הגופני ב%E

16/08/2011 | 09:31 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . בטיפול בצוואר מתייחסים לגורמים שונים כגון: מנח הראש ברוב שעות היום . אורך שרירי הצוואר והכתפיים מנח הכתפיים נקודות כאובות על שרירי הצוואר והכתף חוסר תנועה של הצוואר בשגרת היום *הדרכה לתרגול נכון של הצוואר וחגורת הכתפיים במהלך היום . את כל אלה יבדקו במכון פיזיותרפיה וטיפול מתאים יינתן. מסג' לשרירים התפוסים + תרגול מתיחות ושיפור טווחים + חימום + טיפול חשמלי תומך פותרים ומונעים כאבי צוואר לרוב. צוואר הוא איזור שיודע להיות עקשן ונדרשת סבלנות ותרגול מרובה על מנת לפתור את הכאב. התמד בטיפול שהתחלת,ונסה להניע ככל הניתן בלי כאב את הצוואר כמה שיותר, ובמיוחד באם עבודתך היא במנח סטטי (6 דקות כל שעה להניע צוואר וראש) מצורף תרגול לדוגמה - http://media.summitmedicalgroup.com/media/db/relayhealth-images/xnecksp1.jpg

16/08/2011 | 15:13 | מאת: יורם

תודה רבה. מאז שהתחילו הכאבים בנוסף נרדמות לי הרגליים והידיים...זה נפוץ? יש צורך ללכת כבר ל CT?

16/08/2011 | 15:24 | מאת: יורם

ניתן ללכת לחדר כושר? זה עוזר ללכת לסאונה יבשה \רטובה \ גקוזי\ שחייה? ניתן לרוץ על הליכון במצב כזה?

שלום יורם, אני רואה לפי שעת הכתיבה שאכן אתה ער לפנות בוקר. זו באמת אחת התלונות האופייניות לחבלות צליפת שוט. לפי שעה, הדרך הטובה להתגבר על כך, זה לטול תרופות משככי כאבים, לחמם מעט את המקום ולשנות תנוחות בשכיבה. וכמובן אם אין ברירה לקום, להתהלך מעט ולשחרר את הצואר.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי